De twijfels die nu rond Hazard hangen, heb ik ook gevoeld bij Zidane in 2001

"De twijfels die nu rond Hazard hangen, heb ik ook gevoeld bij Zidane in 2001"

30-10-2019 16:17

Eden Hazard heeft de fans van Real Madrid nog niet geschonken wat ze van hem verwacht hadden. Ondanks de flinke transfersom die Real voor de Rode Duivels betaalde, heeft Hazard nog niet geschitterd. Frédéric Hermel is er echter van overtuigd dat dat vroeg of laat zal komen.

Hermel is een Franse voetbaljournalist die onder meer een boek uitbracht over Zinédine Zidane. Hij trekt dan ook een parallel met de debuutmaanden van de huidige trainer van Real. "De twijfels die nu rond Hazard hangen, heb ik ook gezien en gevoeld bij Zidane in 2001", geeft Hermel aan bij Eleven Sports. "De eerste écht grootse match van Zidane was op 5 januari, tegen Deportivo La Coruña, waar hij een buitengewoon doelpunt maakte."

"Wat Hazard nu nodig heeft, is een referentiematch met een prachtig doelpunt, waarna iedereen zegt: "Ah ja, eindelijk!"", aldus Hermel. Scoren deed Hazard inmiddels wel al: in de thuiswedstrijd tegen Granada FC was hij trefzeker met een knappe lob. Geweldig speelde hij toen nog niet. Afgelopen week leverde Hazard misschien wel zijn beste prestatie af. In de Champions League tegen Galatasaray leverde onze landgenoot de assist af voor de enige treffer (0-1).

Overigens lopen er wel meer lijntjes tussen Hazard en Zidane. In interviews steekt de Rode Duivel niet onder stoelen of banken dat de Franse spelmaker zijn grote idool was als kind. Hazard vindt het dan ook een hele eer om tegenwoordig onder Zidane te mogen trainen.