VP 11 Van De Week Speeldag 12: Redder van Anderlecht en ‘Lamkel Ze na kalm’

VP 11 Van De Week Speeldag 12: Redder van Anderlecht en ‘Lamkel Ze na kalm’

28-10-2019 16:45 Laatste update: 18:45
1

Op Speeldag 12 in de Jupiler Pro League stond de topper tussen Club Brugge en Standard Luik op het programma. Bij Anderlecht werd er weer punten verloren, maar stond er wel één uitblinker tussen de lijnen.

Redder van Anderlecht
Hendrik Van Crombrugge kreeg de aanvoerdersband bij paars-wit na de afwezigheid van de zieke/geblesseerde Nacer Chadli. De captain stelde niet teleur en hield Anderlecht met enkele knappe reddingen recht tegen ex-club KAS Eupen.

In de verdediging vinden we Kostas Laifis (Standard), Ewout Pletinckx (Zulte Waregem), Sebastien Dewaest (KRC Genk) en Wesley Hoedt (Antwerp) terug. Aanvoerder Dewaest scoorde de winning goal voor KRC Genk na een zeldzame dribbel en een propere afwerking tegen Cercle Brugge.

Trio
Het middenveld wordt bezet door twee Standard-middenvelders, Paul-José Mpoku en Samuel Bastien en de dragende kracht van KV Mechelen, Onur Kaya. Mpoku hield op Club Brugge Hans Vanaken uit de wedstrijd in een nieuwe, meer verdedigende, rol bij de Rouches.

Bastien zorgde dan weer met een knap doelpunt voor de vroege voorsprong tegen Blauw-Zwart. Club Brugge wist in de tweede helft echter nog gelijk te maken. Kaya completeert het trio op het middenveld. De ervaren rot was weer zeer belangrijk voor Malinwa met een mooi doelpunt. Met zijn passing zorgde hij ook constant voor gevaar.

Lamkel Ze na kalm!
Vooraan komen we Antwerps woelwater Didier Lamkel Ze weer terug. De aanvaller liet zich van zijn beste kant zien door de bal droog met links in de winkelhaak te knallen. Het zou echter Lamkel Ze niet zijn moest er vervolgens niets volgen. De aanvaller deed zijn tenue uit en liet een shirt zien met daarop: ‘Lamkel Ze na kalm’.

Ook vanvoor staat Ali Gholizadeh. De Iranees is na lange afwezigheid weer helemaal terug bij Sporting Charleroi en scoorde zijn eerste doelpunt na zijn blessure tegen Moeskroen. Meteen ook de winning-goal. In de punt staat William Togui. De aanvaller zorgde voor de beslissende 1-3 voor KVM op het veld van Waasland-Beveren.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is het @voetbalprimeurbelgie elftal van de week! #rsca #rscanderlecht #anderlecht #krcgenk #zultewaregem #essevee #standard #clubbrugge #antwerp #antwerpfc #kvmechelen

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op