Vandenbempt geeft Clement ongelijk: Dat Standard zich aanpaste, was legitiem

Vandenbempt geeft Clement ongelijk: "Dat Standard zich aanpaste, was legitiem"

28-10-2019 14:11
42

Club Brugge en Standard Luik hielden elkaar in evenwicht in de topper van afgelopen weekend (1-1). Daardoor blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten, al heeft koploper Club Brugge wel een wedstrijd minder op de teller. Philippe Clement stoorde zich na afloop aan de manier van spelen van de troepen van Michel Preud'homme.

Terwijl Standard zich vooral aanpaste aan Club, in de hoop om Blauw-Zwart het voetballen te beletten, had Clement gehoopt op een meer open strijd. Dat gaf hij ook aan in zijn interview na de wedstrijd. Peter Vandenbempt analyseert. "Er was een beetje frustratie bij Philippe Clement over de manier waarop Standard was komen spelen", weet de journalist van Sporza.

"Op de persconferentie na de match reageerde Philippe Clement scherp toen hij daar werd aangesproken over een televisie-interview. Maar om dat antwoord in dat interview te begrijpen, hoefde je geen goede verstaander te zijn. Hij zei: "Je verwacht dit soort wedstrijd niet tussen de eerste en de tweede in de stand"." 

Zoals in de Champions League
De spelwijze van Standard zorgde dus voor wrevel. "Met overal spelers die individueel gevolgd worden. Hij liet wel verstaan dat de nummer twee in de stand eigenlijk ook vrank en vrij moet komen voetballen, zoals hij dat zelf gedaan heeft met Club Brugge tegen veel sterkere tegenstanders als PSG en Real Madrid", vergelijkt Vandenbempt.

"Alleen zijn respect voor zijn leermeester Preud’homme, met wie hij toch vier jaar heeft gewerkt in Brugge, belette hem om dat echt openlijk aan te klagen. Maar het is niet erger dan dat, het is de tol die Club Brugge betaalt voor zijn indrukwekkende parcours en het respect dat de machine heeft afgedwongen", sluit Vandenbempt de discussie.