Guardiola: 'Als we zo spelen komen we dicht bij degradatie of vliegen we eruit'

Guardiola: 'Als we zo spelen komen we dicht bij degradatie of vliegen we eruit'

28-10-2019 12:25
1

Manchester City speelt nog niet zoals ze moeten spelen, vindt trainer Pep Guardiola. De regerend landskampioen won zaterdag met 3-0 van Aston Villa en staat nu tweede in de Premier League, maar de Spaanse manager heeft toch reden tot klagen.

Na afloop van de riante competitiezege was Guardiola niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. "Als we zo spelen gaan we degraderen, of staan we in ieder geval heel dicht bij de degradatiezone", tekende onder andere Sky Sports op uit de mond van de Spaanse manager. "Het is de bedoeling dat we negentig minuten blijven spelen. Dat hebben we nu maar één helft gedaan."

De oefenmeester van City was alleen tevreden over de prestaties van Raheem Sterling. "Hij was de enige die agressief was op het moment dat we de bal hadden", legt hij uit. "In de tweede helft is de rest meer zoals hij gaan spelen."

De ploeg uit Manchester gaat een druk programma tegemoet. Op dinsdagavond staan de mannen van Guardiola in de League Cup in eigen stadion tegenover Southampton, waarna The Saints volgend weekend ook de tegenstander zijn in het kader van de competitie.