KV Mechelen legt Waasland-Beveren over de knie en nestelt zich in de top drie

27-10-2019 22:03 Laatste update: 23:30
11

KV Mechelen heeft de twaalfde speeldag afgesloten met een overwinning op het veld van Waasland-Beveren. Het werd 1-3.

Waasland-Beveren wou de degradatieplaats op veilige afstand houden en begon het best aan de wedstrijd. In de zevende minuut meende ze ook een penaltyovertreding gezien te hebben maar ref Lambrechts liet begaan. Ook KV Mechelen begon stilletjes aan in de wedstrijd te komen wat leidde tot doelgevaar aan beide kanten. Igor De Camargo kopte iets voor het halfuur op de lat.

Een boeiende wedstrijd leek af te stevenen op een doelloos gelijkspel bij de rust maar Onur Kaya besliste daar anders over. Kaya werkte een counter van Mechelen perfect af. Lang moest Waasland-Beveren echter niet zoeken naar de gelijkmaker. Na vijf minuten spelen in de tweede helft stond de 1-1 al op het bord, getekend Yuki Kobayashi met een mooie krul.

Waasland-Beveren leefde even op hoop en zag dat er meer in zat. Toch was het KV Mechelen dat terug op voorsprong kwam. Aaron Tshibola zorgde met een owngoal voor de 1-2. Waasland-Beveren was echter niet van slag en bleef kansen bij elkaar voetballen. Yannick Thoelen stond echter telkens paraat. Vlak voor tijd besliste KVM dan toch de wedstrijd. De verdedigers van Waasland-Beveren lieten zich te makkelijk ringeloren en Togui Mel liet de kans niet liggen.

KV Mechelen komt door de overwinning op een puntje van Standard. Waasland-Beveren is voorlaatste.