Genk-voorzitter Croonen sluit BeNeLiga niet uit: Kan gamechanger zijn

Genk-voorzitter Croonen sluit BeNeLiga niet uit: "Kan gamechanger zijn"

26-10-2019 18:00
16

De Belgische G5 en de zes grootste Nederlandse clubs hebben besloten om de mogelijkheid tot een BeNeLiga te onderzoeken. Vooral Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, is een grote voorstander. Maar ook Genk-voorzitter Peter Croonen maakt het idee niet af.

"De BeNeLiga kan een gamechanger zijn", zegt Croonen tegenover Belga. "Als we deze piste niet grondig bekijken, krijgen we daar later misschien spijt van", aldus de voorzitter van Genk én de Pro League.

Een knoop is er echter nog niet doorgehakt. "Er zal alleen iets beslist worden als de studie van Deloitte uitwijst dat een BeNeLiga interessant genoeg is. En dan nog komt die beslissing niet ons toe. Wij doen een voorstel, de Pro League en de Eredivisie hakken de knoop door. We vinden dat we de intellectuele eerlijkheid moeten hebben om deze piste grondig te onderzoeken", vertelt hij.

Met een BeNeLiga hoopt men de kloof met de grootste competities te dichten. "Met grotere budgetten, wat theoretisch mogelijk is in die markt van 28 miljoen (inwoners België + Nederland), kan op lange termijn de kloof met de ‘big five’ deels gedicht worden. De ambitie van een grensoverschrijdende competitie moet zijn om de zesde Europese liga te worden", aldus Croonen.