Baseggio kijkt naar Anderlecht: “Onder Kompany gebeurden ook rare dingen”

Baseggio kijkt naar Anderlecht: “Onder Kompany gebeurden ook rare dingen”

25-10-2019 09:15
3

Walter Baseggio is een icoon van RSC Anderlecht. De oud-middenvelder kijkt naar zijn oude club RSC Anderlecht en laat zich uit over de trainerswissel tegenover Het Nieuwsblad.

“Ik zei altijd dat de dubbele rol van Kompany - speler en coach - onmogelijk was”, begint Baseggio. “Mij werd die job één keer aangeboden op provinciaal niveau en dat heb ik geweigerd. Zelfs Ronaldo zou dat niet kunnen. Je staat op het veld en je T2 langs de lijn wil een andere wissel doen dan jij... Stop ermee.”

“Onder Kompany gebeurden ook rare dingen”, gaat Baseggio verder. “Waarom trek je Zulj achteruit en negeer je Trebel? Als Kompany een voetballende defensieve middenvelder wou, dat hij dan zelf op die positie speelt, niet? Ach, het idee om zoals Man City te voetballen, was te complex. Dat kan Anderlecht alleen doen in bepaalde wedstrijden.”

Vercauteren staat nu aan het roer bij Anderlecht. “Ik ben zeker dat Frank nu alles te zeggen heeft. Vincent zal af en toe nog het woord nemen, omdat hij dicht bij enkele spelers staat, maar Vercauteren heeft alle macht. Hij zal jonkies niet blijven voor de leeuwen gooien zonder hen te omringen. En Vercauteren zal het hen ook uitleggen. Daarin is hij veranderd.”