Groot nieuws uit Spanje: El Clásico mogelijk niet in Camp Nou, maar Bernabéu

Groot nieuws uit Spanje: El Clásico mogelijk niet in Camp Nou, maar Bernabéu

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 13:31wo 16-10-2019 om 13:31

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 13:46wo 16-10-2019 om 13:46

De onrustige situatie in Catalonië heeft mogelijk ook effect op het Spaanse voetbal. Het bestuur van de Primera División heeft het verzoek ingediend om El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid op 26 oktober te verhuizen naar Estadio Santiago Bernabéu.

Het is zéér onrustig in Catalonië, waar duizenden demonstranten al dagen de straat op gaan. Op verschillende plekken vinden gewelddadige botsingen tussen de betogers en de politie plaats. Er heerst grote onrust, omdat maandag negen Catalaanse politici werden veroordeeld tot meerjarige celstraffen.

Omdat er ook acties aangekondigd zijn voor zaterdag 26 oktober - de dag van El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid - is een wedstrijd in Camp Nou mogelijk onverantwoord. Als Barça en Real akkoord gaan, zal de Spaanse topper niet in Barcelona maar Madrid worden gespeeld. De beslissing valt vermoedelijk in de komende dagen.

El Clásico is de eerstvolgende thuiswedstrijd die Barcelona zal spelen na de uitspraak van het Spaanse hooggerechtshof. De Catalaanse separatistische leiders zijn veroordeeld tot celstraffen van tussen de negen en dertien jaar voor hun rol bij het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum in 2017.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een goed plan?

(136 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws