Veljkovic en bestrafte KV Mechelen-bestuurders eisen annulatie van beroepsverbod

Veljkovic en bestrafte KV Mechelen-bestuurders eisen annulatie van beroepsverbod

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 16:25di 15-10-2019 om 16:25

Dejan Veljkovic kreeg van het Arbitragehof voor de Sport een beroepsverbod in de voetbalwereld opgelegd voor zijn betrokkenheid in 'Operatie Propere Handen'. Veljkovic wil dat verbod nietig laten verklaren. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De veroordeelde KV Mechelen-bestuurders Stefaan Vanroy, Olivier Somers en Johan Timmermans volgen het voorbeeld van Veljkovic. De krant deelt mee dat de zaak van het kwartet op maandag 28 oktober om 8.45 uur zal voorkomen voor de tweede kamer van eerste aanleg in de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel. Alle partijen die betrokken waren in de BAS-procedure hebben naar verluidt al een dagvaarding bij de post ontvangen.

Veljkovic, Vanroy, Somers en Timmersmans dienen dus een annulatieberoep tegen het opgelegde verbod van het BAS. Het verzoek zou geen betrekking hebben tot de uitspraken tegen KV Mechelen zelf. Het BAS draaide de degradatie van KV Mechelen op 10 juli jl. terug en de termijn om een annulatieverzoek in deze kwestie in te dienen is volgens Het Nieuwsblad ondertussen verstreken.

Beerschot
Thomas Gillis, de advocaat van Beerschot, ziet dat laatste echter anders. Hij volgt de komende procedure met argusogen. 'Volgens hem betekent het heropenen van de zaak dat ook de uitspraak over de niet-degradatie van Malinwa kan vervallen, waardoor de zaak opnieuw op tafel komt en bij een nieuwe veroordeling KV Mechelen alsnog zou degraderen', klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws