Villa-fans hard voor Wesley na vertrek bij Club Brugge: ‘Een schlemiel gekocht'

Villa-fans hard voor Wesley na vertrek bij Club Brugge: ‘Een schlemiel gekocht'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 09:13di 15-10-2019 om 09:13

Wesley Moraes vertrok afgelopen zomer bij Club Brugge voor 25 miljoen euro. De Braziliaanse aanvaller trok naar Aston Villa. De fans waren niet meteen in de wolken met de spits, zo laat journalist Sefaan Lammens aan Sporza weten.

Het hoge prijskaartje bracht veel verwachtingen met zich mee. “Wat ik op supportersfora al heb zien passeren, was niet altijd even lief voor Wesley. Alsof Aston Villa een schlemiel had gekocht. Vorig seizoen scoorde Tammy Abraham 25 keer voor Aston Villa in de Championship en was zo de grote held in de promotie naar de Premier League.”

Wesley moest aldus een publiekslieveling doen vergeten. “Abraham ging dit seizoen terug naar moederclub Chelsea en Wesley werd gekocht voor 25 miljoen euro. In de hoofden van veel fans was hij dus de opvolger van Abraham. De verwachtingen waren bijzonder hoog. Ze dachten dat Wesley de ene goal na de andere zou maken.”

“Hij scoorde na 3 speeldagen tegen Everton en na 6 tegen Arsenal, maar die laatste match ging verloren”, gaat Lammens verder. “Dan vergeten fans snel een goal. Ikzelf twijfelde ook na de eerste speeldagen. Bij Club Brugge was hij heel nuttig voor de ploeg, maar ook in België was hij geen scoringsmachine. Bovendien heeft Aston Villa geen andere killers in zijn selectie. Fysiek is hij wel sterk, maar vaak stond hij vooraan gewoon te zwemmen."

Poll

Denk jij dat Wesley zal slagen bij Aston Villa?

(586 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws