Guardiola geeft Rode Duivels hoop: Blessure van De Bruyne niet ernstig

Guardiola geeft Rode Duivels hoop: "Blessure van De Bruyne niet ernstig"

Gepubliceerd: dinsdag 1 oktober 2019 om 16:35di 01-10-2019 om 16:35

Laatste update: woensdag 2 oktober 2019 om 10:27wo 02-10-2019 om 10:27

Tegenvallend nieuws voor Kevin De Bruyne. De in bloedvorm verkerende sterspeler van Manchester City staat vanwege een onbepaalde tijd langs de kant met een liesblessure.

De Bruyne kreeg tijdens het met 1-3 gewonnen duel tegen Everton last en werd om deze reden tien minuten voor tijd gewisseld door Pep Guardiola. Manchester City kwam dinsdag met een update over de kwetsuur. The Citizens laten via een mededeling op de officiële website weten dat De Bruyne dinsdagavond het Champions League-duel met Dinamo Zagreb moet missen.

Het is nog niet duidelijk of de komende interlands van de Rode Duivels ook in het gedrang komen voor De Bruyne. 'De duur van zijn tijdelijke afwezigheid hangt af van zijn reactie op het revalidatieprogramma dat is opgesteld door de medische staf', klinkt het.

De Bruyne droeg de vorige twee EK-kwalificatieduels de kapiteinsband en nam de nationale ploeg met drie assists en een goal bij de hand tegen Schotland (0-4) winst. De koning van de assist trok die sterke lijn voort bij City, waardoor hij na zeven competitieduels al liefst acht assists achter zijn naam heeft staan. Een afmelding voor San Marino (10 oktober) en Kazachstan (13 oktober) zou dan ook een streep door de rekening zijn van bondscoach Roberto Martinez.

Update: Pep Guardiola liet zich na de 2-0 zege op Dinamo Zagreb uit over de situatie van De Bruyne. Volgens de City-coach staat De Bruyne snel weer op het veld. "Zijn blessure is niet ernstig. Vandaag (dinsdag, nvdr.) kon hij niet spelen. We zullen zien voor komende zondag, maar op dit moment weet ik nog niet of hij zal spelen. Na de interlandbreak zal hij zeker fit zijn."

Op basis van deze uitspraken valt te verwachten dat bondscoach Roberto Martinez nog in gesprek gaat met zijn landgenoot. In overleg zal bepaald worden of De Bruyne wel of niet zal worden opgeroepen voor de interlands met San Marino en Kazachstan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws