Degryse ziet nog geen beterschap bij Anderlecht: Dat is onbegrijpelijk

Degryse ziet nog geen beterschap bij Anderlecht: "Dat is onbegrijpelijk"

26-09-2019 10:15
49

Anderlecht heeft zich woensdag kunnen plaatsen voor de volgende bekerronde. Het had wel verlengingen nodig tegen Beerschot (2-3). Marc Degryse zag dat de zenuwen gespannen stonden bij paars-wit.

"We zagen weer het voetbal te zien dat Kompany er wil inslijpen. Tegen een mindere tegenstander kan dat. Maar ze kregen amper kansen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Er was een kopbal van Chadli en dan het doelpunt van Nasri. Zijn doelpunt kwam uit het niets, we hadden hem amper gezien. Voorts was het voetbal te stereotiep. De bal rondtikken, zonder meer."

De omstandigheden zaten wel mee voor Anderlecht. "Beerschot maakte het Anderlecht gemakkelijk met die domme rode kaart van Vancamp en een eigen doelpunt dat absoluut te vermijden was. Dan is het eigenlijk onbegrijpelijk dat Anderlecht zo laat nog die gelijkmaker slikt én in de problemen komt tegen tien man. Op dat moment was het wel goed gecoacht van Vreven. Zijn lef en durf werden beloond."

De verguisde Isaac Kiese Thelin moest Anderlecht uit de nood helpen. "Het is opmerkelijk dat Kiese Thelin - waar Kompany eigenlijk niet meer op rekende -, Anderlecht uiteindelijk moest redden in de verlengingen. Hij voorkwam een blamage. Deze match maakt echter duidelijk dat Kompany nog héél veel werk voor de boeg heeft."