Vanhaezebrouck ziet de ideale ploeg voor De Bruyne: Bijna niet te counteren

Vanhaezebrouck ziet de ideale ploeg voor De Bruyne: "Bijna niet te counteren"

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 10:01wo 25-09-2019 om 10:01

Paris Saint-Germain kan met Kevin De Bruyne de Champions League winnen. Dat stelt zijn oude trainer Hein Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. De Bruyne won met Manchester City meerdere prijzen in Engeland, maar internationaal succes blijft vooralsnog uit.

City weet Europees net niet het laatste stapje te zetten. "Hij speelde al twee keer kampioen met Manchester City, won wat Engelse bekers, werd Speler van het Jaar in de Bundesliga, maar heeft internationaal nog niks gewonnen – geen Europa League, geen Champions League, geen EK, geen WK. En daar wordt toch altijd naar gekeken", zegt Van Haezebrouck in de krant. "Zodra hij een van die prijzen wint, twijfel ik er niet aan dat hij meedoet voor zelfs FIFA Speler van het Jaar en de Gouden Bal."

Vanhaezebrouck vraagt zich af of De Bruyne internationale prijzen gaat pakken met City en noemt PSG als mogelijke volgende bestemming van de Rode Duivel. "Met City kan dat lukken, maar van hun defensie ben ik niet overtuigd. Niet dat het met dit Barcelona of Real Madrid makkelijker zou zijn om de Champions League te winnen, maar met PSG volgens mij wél."

"Laat De Bruyne daar met zijn steekpasses Neymar, Cavani en Mbappé bedienen en je bent als ploeg bijna niet te counteren", tipt Vanhaezebrouck. "Alleen zal hij het allicht niet zien zitten om in de Ligue 1 te gaan spelen. Hij zou er nóg meer kunnen verdienen, maar om de zoveel weken een wedstrijd tegen Dijon, Amiens of Strasbourg, daar zit hij niet op te wachten."

Vanhaezebrouck en De Bruyne werkten in 2009 slechts een paar maanden met elkaar samen. Dat was bij KRC Genk. Vanhaezebrouck werd in de zomer van 2009 aangesteld, maar na een paar maanden alweer ontslagen. De Bruyne speelde van 2008 tot 2012 voor Genk. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws