Snelders is scherp voor KRC Genk: Die prijzen zijn niet realistisch

Snelders is scherp voor KRC Genk: "Die prijzen zijn niet realistisch"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 10:30vr 20-09-2019 om 10:30

KRC Genk is slecht begonnen aan de Champions League met een ruime nederlaag in Salzburg. Eddy Snelders vindt de sterkhouders van Genk duidelijk een beetje overroepen.

"Ik denk dat in ons land niet iedereen altijd juist inschat wat topploegen zijn", geeft Snelders aan bij De Witte Duivel. "Genk bijvoorbeeld heeft zich in Salzburg overschat. Red Bull is een team dat tegen de Europese top aanleunt. Op alle fronten zag je het verschil: duelkracht, fysiek, snelheid, scorend vermogen.

Snelders hoopt dat Genk nu wakker is. "Racing Genk staat na deze dreun weer met beide voeten op de grond. De bedragen die genoemd werden voor Sander Berge, 25 miljoen euro, of Samatta, 20 miljoen, zijn niet heel realistisch. Het zijn geen sterkhouders, maar jongens die sterk presteren naast sterkhouders. In het enthousiasme van het succes zijn een aantal jongens overschat. Genk dacht dat heel de ploeg goud waard was. Dit was een ontnuchterende avond."

De mannen die het verschil maken zijn volgens Snelders allemaal weg. "Echte sterkhouders als Malinovskyi, Trossard en Pozuelo vervang je niet zomaar. Genk heeft zich verkeken op een aantal spelers. Goede voetballers volstaan niet om een ploeg naar een hoger niveau te tillen. Er werd niet gelopen, niet getackeld. Conclusie: er was te weinig grinta en kwaliteit. Misschien kunnen Hrosovsky, Nygren en Hagi de problemen oplossen eens ze geïntegreerd zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Berge echt 25 miljoen euro waard?

(666 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws