Buitenlandse kranten wikken en wegen Hazard: 'Meteen betrokken, later in de marge'

Buitenlandse kranten wikken en wegen Hazard: 'Meteen betrokken, later in de marge'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 15:43za 14-09-2019 om 15:43

Tot 14 september heeft men er op moeten wachten, maar op speeldag vier van de Primera Division kon Eden Hazard eindelijk zijn debuut vieren bij Real Madrid. De Rode Duivel viel een half uur voor tijd in. De buitenlandse kranten gaan gretig in op zijn eerste speelminuten bij De Koninklijke.

'Hij betrad het veld in minuut 57 en zocht een half uur lang naar zijn eerste goal', schrijft Marca. 'Zijn eerste actie ademde alle aspecten van zijn voetbal uit. Versnellen, slalommen en een schot dat gered werd door Aitor, nadat niemand hem kon afstoppen. Hij bracht het Bernabeu in vervoering met die flits. Hij bezorgde tegenstanders Clerc en Vezo ook twee gele kaarten, al verloor hij op andere momenten een paar keer de bal', aldus de Madrileense krant, die Hazard overigens in de basis verwacht in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Ook in Groot-Brittannië werd het debuut van onze landgenoot met argusogen gevolgd. 'Hazard verving doelpuntenmaker Casemiro na een uur en was meteen betrokken in de actie, door een mogelijkheid op te zetten voor Vinicius, die geblokt werd. Daarna zag hij nog een schot gered worden door Aitor Fernandez. Door een gebrek aan scherpte werd de 27-jarige echter steeds meer een figuur in de marge, mede omdat Levante groeide in de match. Toch kwam hij tot 29 balcontacten, een pasratio van 100% en twee schoten op doel, aangevuld met drie afgedwongen vrije trappen', somt BBC op.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Hoeveel geef jij Hazard op tien voor zijn debuut?

(521 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws