Courtois na nieuwe clean sheet: “Dat is de enige manier om de nul te houden”

Courtois na nieuwe clean sheet: “Dat is de enige manier om de nul te houden”

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 13:46di 10-09-2019 om 13:46

Thibaut Courtois pakte zijn 40e clean sheet voor de Rode Duivels. Na afloop reageerde de sluitpost tegenover Het Belang van Limburg.

“Die één tegen één-fase met Robertson waarbij ik de bal stop met mijn hak was nog de gevaarlijkste”, begint Courtois. “Achteraan waren we heel gefocust, ook nog toen het 0-3 en 0-4 stond. Iedereen bleef zijn taken uitvoeren, dat is de enige manier om de nul te houden.”

Courtois weet dat iedereen meewerkt aan de cleean sheets. “De trainer heeft dat achteraf in de kleedkamer ook nog gezegd en heel de ploeg daarvoor geprezen. 40 clean sheets, da's mooi, maar dus zeker niet alleen mijn verdienste.”

De goalie van Real Madrid blikt ook nog eens terug naar San Marino. “De San Marinezen speelden met elf man op hun eigen helft, dan kan je wel eens zo´n wedstrijd krijgen. Tegen de Schotten was het een heel ander verhaal. Zij durfden wel hoog druk zetten.”

“Maar wij hadden genoeg voetballende kwaliteiten in huis om door de eerste linie van hoge pressing te geraken, waardoor we telkens de ruimte vonden. En dan zijn we op ons best. Ik kan na deze zes op zes alvast tevreden terugkeren naar Madrid”, besluit Courtois.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws