KV Kortrijk ontdoet zich met duidelijke cijfers van Charleroi

KV Kortrijk ontdoet zich met duidelijke cijfers van Charleroi

05-09-2019 17:20

Anderlecht - Royal Excel Moeskroen, Sint-Truiden - KAS Eupen en KV Kortrijk - Charleroi. In een week dat de competitie stil ligt, stonden er donderdag meerdere affiches tussen eersteklassers op het menu. Zo toonde KV Kortrijk zich te sterk voor Charleroi: 3-0.

Beide ploegen troffen elkaar al op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Op drie augustus werden de punten door een 1-1 gelijkspel gedeeld. Ditmaal trok KV Kortrijk achter gesluiten deuren wel aan het langste eind. Jovan Stojanovic gaf zijn goede invalbeurt tegen KV Oostende - hij werd verkozen tot Man van de Match - een prima vervolg door na een kwartier de 1-0 op het scorebord te zetten. Stojanovic stond op de juiste plaats na een vrije trap van Elohim Rolland.

Vervolgens was het een bijna een uur wachten op de tweede treffer. Die kwam er in minuut 71 door de individuele klasse van Imoh Ezekiel. Een solo rondde hij vakkundig af. Tien minuten later stond Stojanovic weer aan het kanon. De Serviër rondde bleef koelbloedig na een steekpass van Rolland. Charerloi kreeg in de slotfase nog de kans om wat terug te doen, maar een strafschop werd gestopt door de Slowaakse zomertransfer Adam Jakubech.