'Verschueren wilde Diagne-transfer zelf afronden, maar stuitte op makelaars'

'Verschueren wilde Diagne-transfer zelf afronden, maar stuitte op makelaars'

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 19:52di 03-09-2019 om 19:52

Club Brugge kaapte maandag Galatsaray-spits Mbaye Diagne weg voor de neus van RSC Anderlecht. Paars-wit had nochtans al een akkoord met de Senegalees op 26 augustus, maar de transfer viel alsnog in het water.

Dat meldt Het Nieuwsblad. "Michaël Verschueren botst daarna op twee problemen", schrijft de krant dinsdag. "Ten eerste zijn er behoorlijk veel managers betrokken bij dit dossier. Van de zoon van Fabio Capello tot de Italiaanse makelaar Daniele Boaglio en de Belgische zaakwaarnemer Santosh Verhulst, die de commissie moeten delen. En als er één iets is waar Verschueren van gruwelt sinds de zaak Propere Handen…"

"Daarom probeert de RSCA-manager een aantal makelaars buitenspel te zetten. Hij reist zelf naar Monaco om tijdens de Cham­pions League-loting persoonlijk te onderhandelen met Galatasaray en laat zich daar bijstaan door één bekende zaakwaarnemer die de Turkse club naar eigen zeggen goed kent: Christophe ­Henrotay. Het gevolg laat zich raden. Alle andere makelaars zijn boos en zo wordt de zaak Diagne nog complexer."

Uiteindelijk verhuisde de Senegalese aanvaller op Transfer Deadline Day naar rivaal Club Brugge. "Het is dus ook door getwijfel en gekrakeel dat Anderlecht naast de goalgetter grijpt. Het financieel sterkere Club Brugge aarzelt minder lang om toe te slaan en profiteert. Wat Club betaalt, is trouwens niet min. Ze geven nog meer dan wat Anderlecht wilde neertellen", besluit Het Nieuwsblad.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws