Vervelend nieuws voor Anderlecht en Kompany: 'Blessure erger dan verwacht'

Vervelend nieuws voor Anderlecht en Kompany: 'Blessure erger dan verwacht'

27-08-2019 08:34
32

RSC Anderlecht blijft na een 2 op 15 strijdvaardig. Michael Verschueren gelooft dat het snel goedkomt met paars-wit. Hij ziet het uitvallen van Vincent Kompany zelfs als een extra troef op dit moment.

Zo zal Kompany volgens Het Nieuwsblad een maand afwezig zijn als speler van Anderlecht. De Rode Duivel zou toch een scheurtje opgelopen hebben in de hamstrings. Anderlecht en hijzelf hopen op een rentree tegen Club Brugge in het weekend van 21 september.

"Het voordeel van Kompany's blessure is dat Vince tijdens de interlandbreak twee weken met de ploeg bezig kan zijn", aldus sportief directeur Verschueren. "We gaan tactisch wat moeten sleutelen omdat Vincent out is. Al blijven we uitgaan van balbezit. Kompany analyseert en blijft heel moedig."

Verschueren verwacht dan ook dat de déclic bij Anderlecht snel zal volgen. "Als iedereen het plan correct uitvoert, kan Anderlecht matchen winnen. Alleen de tweede helft op Kortrijk waren we niet goed. Het doel is blijven kansen creëren, maar ze ook afwerken. Het probleem is puur offensief."