Antwerp stuit op een njet, maar komt met noodoplossing: '6.000 fans zijn welkom'

Antwerp stuit op een njet, maar komt met noodoplossing: '6.000 fans zijn welkom'

21-08-2019 09:35 Laatste update: 09:35
7

Antwerp FC mag geen supporters meenemen naar Enschede voor het duel tegen AZ Alkmaar. De club ging er alles aan doen om die beslissing om te keren. Dat lukte niet, al komt Antwerp wel met een noodoplossing op de proppen.

Op de parking van het Bosuilstadion kunnen de supporters AZ-Antwerp LIVE volgen op een groot scherm. Er is plaats voor 6.000 toeschouwers, al wordt er wel vijf euro inkomgeld gevraagd. Al had Antwerp haar fanatieke aanhang liever meegehad in Enschede.

"Wij waren bereid om onze fans zo grondig mogelijk te briefen. Dat ging net als in Plzen probleemloos gelukt zijn, maar we werden net als AZ op snelheid genomen door de burgemeester van Enschede. AZ was ook geen vragende partij voor deze strenge maatregel", vertelt secretaris-generaal Sven Jaecques in Het Laatste Nieuws.

Misnoegde fans
Toch sluit Denis Bienstman, voorzitter van de Federatie van Antwerp Supportersclubs, niet uit dat er Antwerp-fans zullen afzakken naar Enschede. "Heel wat fans hadden twee dagen verlof aangevraagd en kunnen nu niet naar hun geliefkoosde Antwerp gaan kijken. Bovendien kunnen wij niet uitsluiten dat er alsnog fans naar Enschede rijden in de hoop toch nog binnen te raken."

No Poll