UPDATE: 'Anderlecht doet geen moeite meer en bereikt deal over Abazaj'

UPDATE: 'Anderlecht doet geen moeite meer en bereikt deal over Abazaj'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 19:27di 20-08-2019 om 19:27

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 11:48do 22-08-2019 om 11:48

RSC Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Kristal Abazaj. De overbodige flankspeler kan terugkeren naar zijn thuisland. Vice-kampioen Kukësi is momenteel in gesprek met paars-wit over een uitleenbeurt.

Dat meldt Anderlecht-online. De looneisen van Abazaj zijn momenteel echter een probleem voor Kukesi. De 23-jarige Albanees verdient bij Anderlecht 20.000 euro per maand, maar Kukësi kan slechts 10.000 euro bieden. De Albanese club hoopt dat Anderlecht het verschil kan bijpassen.

Abazaj belandde vorige zomer in Brussel. Hij was één van de eerste transfers van toenmalig sportief directeur Luc Devroe, maar Abazaj kon zich nooit doorzetten en speelde slechts één match. Hij werd in januari uitgeleend aan NK Osijek, maar ook daar kon hij zich niet bewijzen. 

Bij Anderlecht heeft Abazaj sowieso geen toekomst. Hij traint zelfs niet meer in Neerpede. Enkele weken geleden waren er gespreken met het Moldavische Sheriff Tiraspol, maar die werden afgebroken. Nu lijkt Abazaj toch op weg naar de uitgang bij Anderlecht.

Update 22/08, 11.48: RSC Anderlecht en Kukësi hebben een huurdeal bereikt over Abazaj. Dat schrijft Telesport. Volgens die bron zou Kukësi slechts 8.000 euro per maand van het loon van Abazaj betalen, een record voor een ploeg uit Albanië. Anderlecht blijft het overige deel van het loon ophoesten. Anderlecht gaat evenwel akkoord met de deal omdat het volgens Telesport geen moeite meer wil doen om een betere deal met een andere club te zoeken. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws