UPDATE: Selemani heeft Wet van '78 gebruikt voor transferdeal

UPDATE: Selemani heeft Wet van '78 gebruikt voor transferdeal

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 19:15ma 19-08-2019 om 19:15

Laatste update: maandag 19 augustus 2019 om 19:56ma 19-08-2019 om 19:56

Faiz Selemani heeft zijn transfer naar de hoogste afdeling dan toch gekregen. Selemani werd gelinkt aan onder meer KAA Gent, Antwerp en KV Mechelen, maar kiest voor KV Kortrijk.

Hij heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij KV Kortrijk. Dat bevestigt Jelle Brulez, commercieel manager bij de club. In de afgelopen Play-Off 2 viel hij nog op met liefst negen doelpunten voor Union. Met de Brusselse club boterde het niet meer. Meer nog: Selemani werd vorige week nog de toegang ontzegd tot de training.

KV Kortrijk kan meteen twee nieuwe spelers verwelkomen, want het haalt ook nog doelman Adam Jakubech op huurbasis weg bij het Franse Lille. Jakubech werd twee jaar geleden door Lille overgenomen van Trnava voor één miljoen euro, maar mag nu weg. Bij KV Kortrijk moet hij Sébastien Bruzzese het vuur aan de schenen leggen.

Update 19u53: RTBF laat weten dat Selemani de Wet van '78 heeft gebruikt om zijn contract bij Union op te zeggen. In België is er een stilzwijgende overeenkomst tussen de profclubs om spelers die die wet gebruiken niet over te nemen. De Wet van '78 geeft aan dat een speler zijn contract éénzijdig kan verbreken als hij een vergoeding betaalt aan zijn club. Die vergoeding bedraagt het resterende loon dat hij nog zou verdienen. Kortrijk heeft toch besloten Selemani aan te nemen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws