Als Kompany eerlijk is, dan kan hij als coach niet blij zijn met de voetballer

"Als Kompany eerlijk is, dan kan hij als coach niet blij zijn met de voetballer"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 23:24zo 18-08-2019 om 23:24

RSC Anderlecht kon zaterdag voor een vierde keer op rij geen punten sprokkelen. Het verloor met 4-2 van KV Kortrijk. In die wedstrijd maakte Vincent Kompany niet meteen indruk. Dat vond Marc Degryse.

Volgens de analist ging de speler-trainer van Anderlecht meermaals in de fout tegen KV Kortrijk. "Dat die gelijkmaker er kwam na een inworp voor Anderlecht en een veel te gemakkelijke penaltyfout is allemaal goed en wel, maar dat was niet zo erg als de tweede, derde én vierde tegengoal. Kompany zag er daar telkens belabberd uit", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

"Eerst werd hij koud in de rug gepakt door Kage (2-1). Nadien verloor hij het overzicht, waardoor Mboyo vrij positie kan kiezen (3-2). En bij het laatste tegendoelpunt voetbalt hij slecht uit, waarna de rest niet alert genoeg verdedigt en Van Crombrugge aan zijn eerste paal de voordeur openzet. Iedere keer weer was Kompany erbij betrokken", analyseert Degryse.

Bankzitter Kompany
Verdient Kompany dan een plekje op de bank? "Stel dat het een andere centrale verdediger was geweest – neem nu Milic of Lawrence – dan hadden we toch eens serieus met hem gelachen. Dan lag hij onder vuur. En dan had Kompany hem de volgende match op de bank gezet."

"Kompany moet zichzelf nu natuurlijk niet naast de ploeg gaan zetten, hé. Integendeel. Maar hij moet er wel voor zorgen dat hem dit niet meer overkomt. Want als Kompany eerlijk is, dan kan hij als coach niet tevreden zijn over de voetballer", aldus Degryse.

Poll

Is de kritiek op Kompany terecht?

(1143 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws