Geen zorgen bij Kompany en Anderlecht: Er is iets speciaal op til

Geen zorgen bij Kompany en Anderlecht: "Er is iets speciaal op til"

08-08-2019 21:01

RSC Anderlecht is aan het nieuwe seizoen begonnen met een één op zes. Geen al te beste start voor speler-trainer Vincent Kompany. Toch maakt hij zich nog lang geen zorgen;

"Ik voel dat er iets speciaal op til is", klinkt het op de officiële kanalen van Anderlecht. "Ik wou vooral zien dat we met een heel jonge ploeg, misschien de jongste ploeg in Europa, snel progressie konden maken en dominant konden spelen. Dat is eigenlijk al goed gelukt", verrast Kompany.

Dat die jonge spelers ook foutjes maken, deert Kompany niet. "Jonge spelers gaan altijd fouten maken. Dat maakt deel uit van het bijleren en ontwikkelen. Ze hebben bang van niets en dat spreekt mij aan en we voegen daarbij wat ervaring toe met onder meer Roofe, Nasri, Vlap en andere spelers. Dat geeft me vertrouwen voor de toekomst", klinkt het.

Toch beseft Kompany dat hij nog lang niet klaar is. "Voor de rest ben ik nog steeds in een positie waar ik moet sleutelen aan de ploeg. Ons doel is om Anderlecht succesvol te maken. Als je een bepaalde speelstijl wilt hanteren, als je in een bepaalde visie gelooft, dan moet je extreem zijn in hetgene je ervoor wilt doen", aldus Kompany.