Vandenbempt maakt de balans op voor Lukaku: Wat dat betreft een ontgoocheling

Vandenbempt maakt de balans op voor Lukaku: "Wat dat betreft een ontgoocheling"

08-08-2019 17:14
1

De deal is voor 100 procent rond. Romelu Lukaku is vanaf heden speler van Internazionale. Na acht jaar Engeland is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Peter Vandenbempt denkt niet dat Lukaku door de Engelse pers herinnerd zal worden als één van de spitsen uit de geschiedenis van de Premier League.

"Ik denk dat de evaluatie van de gespecialiseerde Engelse media niet positief zal zijn", zegt Vandenbempt bij Sporza. "Als je naar zijn statistieken kijkt, kun je alleen maar zeggen dat hij het geweldig gedaan heeft: 113 doelpunten en 42 assists in 250 wedstrijden, daarmee staat hij in de top 20 van de topschutters aller tijden in de Premier League. Maar ze zullen zeggen dat hij vooral doelpunten gemaakt heeft tegen de kleinere ploegen."

Dat was het grootste verwijt in zijn United-periode. Dat zal sterk meewegen in de evaluatie aan de andere kant van Het Kanaal. "Hij zal in Engeland niet herinnerd worden als een van de grootste spitsen aller tijden, wat hij wel graag gehad had. Wat dat betreft, is het een ontgoocheling geweest. Maar zeggen dat hij het niet gemaakt heeft in de Premier League, dat vind ik dan ook weer te streng", concludeert Vandenbempt.