OFFICIEEL: Club Brugge kondigt lucratieve vertrek van Danjuma aan

OFFICIEEL: Club Brugge kondigt lucratieve vertrek van Danjuma aan

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 10:30do 01-08-2019 om 10:30

Laatste update: donderdag 1 augustus 2019 om 10:38do 01-08-2019 om 10:38

Arnaut Danjuma vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. Club Brugge maakt donderdagvoormiddag officieel bekend dat de Nederlander bij Bournemouth FC getekend heeft. De vicekampioen zou zo'n vijftien miljoen euro ontvangen.

Op de eigen website kondigt Club aan dat het een akkoord bereikt heeft met de Premier League-club. Over een transferprijs wordt met geen woord gerept, maar volgens eerdere informatie zou die rond de vijftien miljoen liggen. Zo casht Club opnieuw flink, nadat het eerder Wesley Moraes voor een recordbedrag van 25 miljoen verkocht aan Aston Villa. Ook Stefano Denswil (Bologna) leverde een som geld op, terwijl de deal rond Marvelous Nakamba (evenzeer Aston Villa) snel afgerond zou worden.

Na één jaar op Jan Breydel komt er al een einde aan de passage van Danjuma. De Nederlander werd afgelopen zomer voor één miljoen overgenomen van NEC en ontpopte zich meteen tot een toptransfer. Na enkele geweldige maanden sloeg het noodlot echter toe: een zware blessure leidde tot een maandenlange revalidatie. Pas in de Play-Offs kwam Danjuma terug aan spelen toe, al haalde hij daar (om begrijpelijke redenen) zijn topniveau niet meer.

Tussendoor werkte Danjuma zich ook nog eens op tot Oranje-international. Hij wist zelfs te scoren in een oefenpot tegen de Rode Duivels. De aanvaller drong de laatste weken aan op een transfer, mede om zijn plekje bij het Nederlandse elftal te garanderen voor het komende EK.

Poll

Begrijp jij dat Club Brugge Danjuma laat gaan?

(467 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws