Discussie over verhouding Lukaku versus Dybala: statistieken opvallend evenwichtig

Discussie over verhouding Lukaku versus Dybala: statistieken opvallend evenwichtig

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 10:40wo 31-07-2019 om 10:40

Het zou één van dé deals van de zomermercato kunnen worden: Manchester United en Juventus praten over een ruil van Romelu Lukaku en Paolo Dybala. Bij voetbalfans van over de hele wereld leidt dat tot verhitte discussies. Wat cijfermateriaal dan maar om die af te koelen?

Volgens sommigen doet Man United een gouden zaak door de Argentijnse parel in te lijven, anderen vinden dan weer dat Juventus aan het langste eind zou trekken. De marktwaarde van Dybala wordt alvast hoger ingeschat dan die van Lukaku, aangezien Juve, bovenop de Rode Duivel, nog eens twintig miljoen euro extra verlangt.

Als we de statistieken van beide spelers over de voorbije twee jaar onder de loep nemen, levert dat een opvallend beeld op. De cijfers lopen immers zowat volledig gelijk. In alle wedstrijden van het kampioenschap en de Champions League opgeteld, ontlopen Lukaku en Dybala elkaar nauwelijks. Onze landgenoot liet twee treffers meer optekenen (35 versus 33), terwijl Dybala één assist extra kon afleveren (negen tegenover acht).

Zaligmakend zijn die statistieken natuurlijk niet, opmerkelijk daarentegen wel. Het grootste verschil tussen beide aanvallers ligt in de prestaties voor hun respectievelijke nationale ploeg. Terwijl Lukaku sinds begin 2018 tot liefst veertien (!) doelpunten kwam voor de Rode Duivels, bleef Dybala steken op twee schamele treffers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie zou jij in jouw voorhoede willen opstellen?

(297 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws