Broos tempert verwachtingen van Anderlecht en stelt zich vragen bij Kompany

Broos tempert verwachtingen van Anderlecht en stelt zich vragen bij Kompany

24-07-2019 22:18
17

RSC Anderlecht haalde deze zomer Vincent Kompany terug naar België. De speler/trainer moet weer voor successen gaan zorgen bij paars-wit. Toch is niet iedereen overtuigd of dat wel zo'n goed idee is.

Zo heeft Hugo Broos, ex-trainer van Anderlecht, toch zijn twijfels over de zet van paars-wit. "Bij Anderlecht was het vorig seizoen miserie troef. En Kompany gaat dat nu met één vingerknip verhelpen", vraagt hij zich af in HUMO.

"Ik was één van de weinigen die meteen zijn twijfels heeft durven te uiten. Er wordt vandaag de dag zoveel gevraagd van een trainer: je hebt als het ware een klein bedrijfje te runnen. Ik vraag me af hoe Vincent dat allemaal zal kunnen bolwerken als hij ook nog eens speler is", geeft hij aan.

Hoge verwachtingen
Volgens Broos zal Kompany het nog moeilijk krijgen. "Sinds hij er is neergestreken, hoor je alleen maar hoeraverhalen. Maar de voorbereiding verloopt verre van vlekkeloos, en als het straks begint, moet het er van de eerste match boenk op zijn

"Hoe zal hij reageren op conflictsituaties? Over een maand zal hij met malcontente spelers zitten en resultaten die misschien tegenvallen. En dat komt dan allemaal op de schouders van een jonge, onervaren trainer terecht? Geloof me maar: niet evident."