Dewaest werkt weer samen met ex-coach, maar: Het is een andere Felice

Dewaest werkt weer samen met ex-coach, maar: "Het is een andere Felice"

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 17:30zo 21-07-2019 om 17:30

Sébastien Dewaest is op topsnelheid aan het nieuwe seizoen begonnen. Met twee goals tegen KV Mechelen legde hij de Supercup in een beslissende plooi. Dewaest had een uitstekende band met Philippe Clement, maar ook opvolger Felice Mazzu valt in de smaak.

"Tussen Mazzu en Clement merk ik geen straffe verschillen", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg. "Ze lijken best wel op elkaar, staan beiden dicht bij hun spelers. Felice speelde bij Charleroi gecontroleerder, terwijl Clement hier offensief voetbal bracht met veel pressing. Felice probeert die hoge pressing en dat spelen op balbezit nu ook te implementeren, al legt hij andere accenten. Qua speelstijl is het een andere Felice dan bij Charleroi."

Dewaest vreest de concurrentie dan ook niet. "We zijn op de goede weg. Je kunt altijd zaken verbeteren, maar als optimist zou ik zeggen dat we op 80 procent zitten. Onze grootste concurrenten? Brugge heeft met Clement een extra troef, Anderlecht met Kompany. En Standard heeft zich ook versterkt en is nog niet klaar."

Dewaest is benieuwd naar het komende seizoen. "Het is nog te vroeg om over de titel te praten of je ambities uit te spreken. In elk geval zou play-off 1 een zekerheid moeten zijn. Wat de Champions League betreft, moet je ook altijd de loting afwachten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws