Wilmots geschokt door het overlijden van Waseige: Hij stond altijd klaar

Wilmots geschokt door het overlijden van Waseige: "Hij stond altijd klaar"

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 18:48wo 17-07-2019 om 18:48

De Belgische voetbalwereld werd woensdag geconfronteerd met het overlijden van voormalig bondscoach Robert Waseige. Voormalige werkgevers van Waseige betuigden al hun medeleven aan de nabestaanden. Marc Wilmots had een speciale band met de ex-keuzeheer en is diep geraakt door het trieste nieuws.

"Het is een shock om een goede vriend te verliezen. We hebben samen veel momenten doorgebracht. We gingen om de zoveel tijd nog samen eten. Het is iemand die ik zeer apprecieerde omwille van zijn humor en zijn visie op het voetbal. Ik kon altijd op zijn steun rekenen als ik een belangrijke beslissing moest nemen. Hij stond altijd klaar", spreekt Wilmots bij de RTBF zijn lof uit over Waseige.

Niet alleen als coach, maar ook als mens had Wilmots zijn vriend hoog zitten. "Hij is een van de weinigen die van een goede speler een hele grote kon maken. Als mens was hij vooral eerlijk en rechtuit. Het was ook een echte familieman, die altijd klaar stond voor zijn kinderen, hij kon veel doen voor anderen."

Wilmots en Waseige werkte van 1994 tot en met 1996 samen bij Standard om vanaf 1999 herenigd te worden bij de Rode Duivels. Na het EK van 2000 kreeg Wilmots de aanvoerdersband en werd hij in het veld het verlengstuk van de coach, wat hun band enkel verstevigde. Toen Waseige na het WK van 2002 terugkeerde naar Standard, zette Wilmots een punt achter zijn interlandloopbaan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP Robert Waseige. Onze ex-bondscoach is op 79-jarige leeftijd overleden. 😢 #waseige #rodeduivels

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws