Nog werk voor Kompany: Anderlecht gaat onderuit in oefenpot tegen Oekraïners

Nog werk voor Kompany: Anderlecht gaat onderuit in oefenpot tegen Oekraïners

28-06-2019 20:45 Laatste update: 21:45
42

De intrede van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht zorgde voor een hosannastemming, maar de Rode Duivel zal natuurlijk tijd nodig hebben om zijn club weer op de rails te krijgen. De oefenwedstrijd tegen FK Oleksandria onderstreept die aanname. Anderlecht ging met 1-2 onderuit.

Anderlecht oefende eerder al tegen stadsgenoot RWDM, een wedstrijd die het met 1-0 won. Vincent Kompany zat op de bank. Hij koos voor een rol als coach en speelde niet. Nu was de nieuwe speler-manager er dus wel bij. Dat leverde geen goed resultaat op, want Oleksandria was met 1-2 te sterk. Voor Anderlecht scoorde Isaac Kiese Thelin een strafschop.

Aan de pauze hielden beide ploegen nog gelijke tred (1-1), maar in de tweede helft trokken de  Oekraïners het laken naar zich toe. Voor Oleksandria stonden Kovalets en Miroshnichenko aan het kanon. Kompany en zijn manschappen krijgen zaterdag een kans op eerherstel. Dan oefent Anderlecht op het veld van KSV Oudenaarde. Anderlecht speelde vooral met jeugdspelers.  Sieben Dewaele et Mathis Suray speelden bij Anderlecht negentig minuten. Dat meldt La Dernière Heure.