De Bruyne feliciteert Hazard: Maar zijn kansen op Gouden Bal blijven dezelfde

De Bruyne feliciteert Hazard: "Maar zijn kansen op Gouden Bal blijven dezelfde"

07-06-2019 16:51
1

Op zijn persconferentie in aanloop naar de interlands met Kazakhstan en Schotland kreeg Kevin De Bruyne vooral veel vragen over ... Eden Hazard. De middenvelder feliciteerde zijn collega, al liep hij nu ook niet over van enthousiasme.

"Eerst en vooral is Eden nog altijd dezelfde, zoals altijd. We zijn hier allemaal professioneel", reageerde De Bruyne op de vraag of Hazard een scherpe indruk maakt. "Iedereen heeft hier al wel eens met transferperikelen gespeeld. Hij is niet de eerste en zal niet de laatste zijn. Wij zijn niet bezig met zijn transfer." 

"Hij weet wat hij moet doen. Hij moet nog een paar dagen werken en dan heeft ook hij vakantie. Dan heeft hij tijd genoeg om alles te regelen. Als de transfer er komt, zal het niet in de komende vier of vijf dagen zijn. Waarom zou hij dat doen? Waarom zou hij dat risico nemen? Nu kijkt iedereen naar hem", aldus De Bruyne.

Niet overhaasten
De Bruyne weet natuurlijk hoe het voelt, zo'n toptransfer maken. "Toen ik naar Manchester City ging, hebben we er maanden aan gewerkt. Maar ik heb gewacht tot ik vrij was om naar daar te gaan. Dat zal nu ook gebeuren. Er wordt niet veel gevoetbald, dus de journalisten hebben veel tijd voor Eden Hazard. Hij is nu het verhaal. Dus hij zal nog wel even wachten."   

"Of hij die transfer verdiend heeft? Als die ploeg geïnteresseerd is, heb je het verdiend", antwoordt De Bruyne clichématig. "Ik weet niet of hij daar meteen een leider zal zijn. Er zijn daar al andere leiders, dus hij zal niet meteen kapitein worden. Ook zijn kansen voor de Ballon d'Or blijven hetzelfde. Real Madrid is een grotere naam dan Chelsea, maar als hij zo speelt als dit seizoen, maakt hij kans."