Clement heeft maar van één zaak spijt na overstap: Dat wordt heel moeilijk

Clement heeft maar van één zaak spijt na overstap: "Dat wordt heel moeilijk"

30-05-2019 20:43
6

Philippe Clement werd woensdag voorgesteld als de nieuwe coach van Club Brugge. De ex-coach van Racing Genk moet Ivan Leko opvolgen. Zijn vertrek in Limburg zorgt er wel voor dat Clement hoogstwaarschijnlijk de Champions League moet missen.

"Ik heb heel lang en heel goed moeten nadenken de voorbije week. Ik voelde mij ook heel erg thuis en gewaardeerd in Genk, maar uiteindelijk gaf de uitdaging de doorslag: met Genk heb ik de titel gehaald - dat is het summum. Op twee plaatsen kampioen spelen in België, dat zou fantastisch zijn. Ik ben er 200 procent van overtuigd dat ik de juiste beslissing heb genomen", vertelt Clement aan Het Laatste Nieuws.

"Toen ik in januari vorig jaar toekwam, stond Genk negende. Niemand had gedacht dat de titel het seizoen erna naar Genk zou gaan. Ik vind het wel erg spijtig dat ik de Champions League-campagne met Genk moet missen. Met Club hebben we ook een kansje om de Champions League te halen, maar dat wordt heel moeilijk. Er is de laatste jaren geen enkele Belgische club in geslaagd via de voorrondes door te stoten, dus je weet voor welke lastige opdracht we staan", besluit Clement.