OPSTELLING: Laatste Chelsea-wedstrijd voor Hazard? Özil begint bij Arsenal

OPSTELLING: Laatste Chelsea-wedstrijd voor Hazard? Özil begint bij Arsenal

29-05-2019 19:55 Laatste update: 20:01

Het is zover! De finale van de Europa League staat woensdagavond op het programma. Chelsea en Arsenal gaan in een Londens onderonsje in Bakoe uitmaken wie het kleine broertje van de Champions League mee naar huis mag nemen. Dit zijn de opstellingen.

Chelsea rekende na de groepsfase achtereenvolgens af met Malmö, Dinamo Kiev, Slavia Praag en Eintracht Frankfurt. The Bleus hadden penalty's nodig om de Duitsers in de halve eindstrijd op de knieën te krijgen.

Bij Chelsea geen Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi en Antonio Rüdiger, die geblesseerd zijn. N'Golo Kanté was een twijfelgeval, maar begint wel aan de wedstrijd. Voor Eden Hazard is het meer dan waarschijnlijk zijn laatste partij als speler van Chelsea.

Arsenal zal met een wrang gevoel zijn afgereisd naar de hoofdstad van Azerbeidzjan. 'Uit veiligheidsoverwegingen' moesten The Gunners besluiten Armeniër Henrikh Mkhitaryan thuis te laten. En dat terwijl Mkhitaryan een wezenlijk aandeel had in de route naar de finale, waarin The Gunners na de groepsfase achtereenvolgens BATE Borisov, Rennes, Napoli en Valencia versloegen.

Bij Arsenal ontbreken verder Aaron Ramsey, Denis Suárez, Hector Bellerin en Rob Holding door blessures. Mesut Özil staat in de basis bij The Gunners. Arsenal rekent ook op het koningskoppel voorin Aubameyang en Lacazette.