Saief maakt zich niet geliefd bij Cincinatti FC: Het is niet eerlijk

Saief maakt zich niet geliefd bij Cincinatti FC: "Het is niet eerlijk"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 15:20zo 26-05-2019 om 15:20

Kenny Saief heeft zichzelf een slechte dienst bewezen bij Cincinatti FC, de club die hem huurt van Anderlecht. Saief liet zich kritisch uit over de keuzes van de staf en werd als gevolg daarvan gestraft. 

Saief beklaagde zich in de media over het feit dat hij niet zeker is van een basisplaats. Zo mocht hij tegen Orlando City (5-1 verlies) slechts 25 minuten meedoen. Dat was niet naar de zin van de Amerikaanse international. "Het is niet eerlijk. Ik trainde de hele week heel hard en bepaalde andere jongens niet. Ik vind dat de staf mij had moeten laten starten in plaats van hun", citeert The Athletic.

De 25-jarige Saief stond bij de club uit de Major Soccer League tot op heden in 6 van de 12 matchen aan de aftrap. Het is de vraag of er snel een nieuwe basisplaats volgt naar zijn uitlatingen. Saief zat zondag namelijk niet bij de wedstrijdselectie voor de confrontatie met de New York Red Bulls (0-2 verlies). Volgens de lezing van de club had dat te maken met een lichte hamstringblessure, maar MLS Soccer ziet zijn afwezigheid niet los van de kritiek.

Kansen slinken 
Cincinatti FC leent Saief tot en met het einde van het kalenderjaar van Anderlecht. Ondanks een optie tot koop is de kans op een verlengd verblijft bij Cincinatti FC klein. De aankoopoptie zou te hoog zijn, terwijl het ook voor Saief persoonlijk geen doel is. Door de recente ontwikkelingen zijn de kansen op een langere samenwerking verder geslonken. Overigens heeft Saief in Brussel ook geen toekomst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws