'Osimhen bezocht Anderlecht, maar gaf de Brusselaars een njet'

'Osimhen bezocht Anderlecht, maar gaf de Brusselaars een njet'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 22:15vr 24-05-2019 om 22:15

Victor Osimhen maakte als tiener vorige op het WK U17. Osimhen hielp de Nigeriaanse talenten met liefst tien treffers aan de wereldtitel. Een legio clubs zat vervolgens achter de toen 16-jarige spits aan. Destijds was ook de belangstelling van Anderlecht zeer concreet, weet Het Laatste Nieuws.

Osimhen gooide dit seizoen hoge ogen bij Charleroi, maar er was een kans dat hij momenteel onder contract had gestaan bij Anderlecht. De Brusselaars wilden hem na zijn grandioze WK maar al te graag inlijven. Volgens Het Laatste Nieuws deed Anderlecht zijn toenmalige club ­Ultimate Strikers ­Academy een aanbieding van twee miljoen euro. Osimhen bracht zelfs persoonlijk een bezoek aan de Brusselaars, maar verkocht paars-wit uiteindelijk een 'neen.'

In 2017 viel de keuze op VfL Wolfsburg, waar hij in zijn eerste anderhalve seizoen weinig kon rekenen op speeltijd. Wolfsburg besloot hem afgelopen zomer te verhuren aan Charleroi en daar heeft hij met 19 treffers furore gemaakt. Zodra Charleroi de optie tot koop van 3,5 miljoen euro licht, kan het flink gaan cashen, want vanuit meerdere topcompetities is er interesse. Zo mikken naar verluidt onder andere Lille, Stuttgart, Watford en Southampton op de komst van Osimhen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Was hij een goede spits voor Anderlecht geweest?

(414 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws