'Wilmots staat op het punt om de bondscoach van Iran te worden'

'Wilmots staat op het punt om de bondscoach van Iran te worden'

12-05-2019 22:22
8

Marc Wilmots staat voor een nieuwe uitdaging. Volgens de RTBF is Wilmots de belangrijkste kandidaat om de nieuwe bondscoach van Iran te worden. Naar verluidt bevinden de onderhandelingen zich in de eindfase.

Volgens Iraanse bronnen is het een kwestie van uren voordat de deal tussen Wilmots en de Iraanse voetbalbond worden afgerond. Enkele dagen geleden trok de voorzitter van de bond naar Turkije om te spreken met de vertegenwoordigers van Wilmots. Daarbij zou het kamp-Wilmots een salarisvoorstel van 1,5 miljoen euro per jaar hebben gedaan. Wilmots zou ook graag twee Belgische assistenten meenemen.

Die wensen zou voor de voorzitter geen obstakel zijn geweest, al zou daar tegenover de eis staan dat Wilmots Javad Nekounam, voormalig kapitein van het Iraanse elftal, in zijn staf accepteert. Als alles in orde komt, wordt Wilmots de opvolger van de Portugees Carlos Quieroz. Wilmots krijgt te maken met een serieuze erfenis, want onder Quieroz wist Iran zich zowel in 2014 als 2018 te plaatsen voor het EK. Quieroz stond bovendien acht jaar lang aan het roer. In januari nam hij ontslag nadat Iran in de halve finale van de Asian Cup was uitgeschakeld.

Vierde keus
Wilmots zou overigens zeker niet de eerste keus zijn geweest. Julen Lopetegui, Herve Renard en Dick Advocaat werden voor hem benaderd. Uiteindelijk lijkt de job toch naar de ex-bondscoach van de Rode Duivels te gaan.