Dewaest droomt van titelviering op het veld van Club Brugge: Zou mooi zijn

Dewaest droomt van titelviering op het veld van Club Brugge: "Zou mooi zijn"

10-05-2019 17:44 Laatste update: 17:49
1

Sébastien Dewaest staat dicht bij zijn eerste prijs bij kRC Genk. Mist winst op het veld van Club Brugge is de vierde landstitel voor de Limburgers een feit.

"Club Brugge is de titelhouder en het zou dus wel mooi zijn als we daar de titel kunnen pakken", vertelt Dewaest volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. "Het blijft zeker onze moeilijkste verplaatsing van het seizoen, nog meer dan een wedstrijd op Standard. Op Club hebben de fans veel impact en proberen ze de ref te beïnvloeden. In de reguliere competitie verloren we er met 3-1. Net zoals toen zullen zij zondag vanaf het begin veel druk zetten. Dat doen ze altijd, zeker de eerste dertig minuten. Zij moeten ook winnen."

Een speling van het lot heeft ervoor gezorgd dat de beslissing om de titel zondag kan vallen in een rechtstreeks duel tussen de twee titelpretendenten. "Ik verwacht een intense wedstrijd tussen de beste twee ploegen van het seizoen. We weten dat er in Brugge altijd veel sfeer is, maar we hebben wel de mogelijkheid om daar de droom van de club en de fans te realiseren. Wij willen altijd de drie punten pakken. Van druk en stress voel ik niets in de groep. Wij leven rustig naar die wedstrijd toe, net zoals we dit seizoen voor de andere matchen gedaan hebben. Wij hoeven ook niets te veranderen, we hebben er vertrouwen in", besluit Dewaest.