VP 11 Van De Week Speeldag 7: Anderlecht en Genk hofleveranciers met trio

VP 11 Van De Week Speeldag 7: Anderlecht en Genk hofleveranciers met trio

06-05-2019 15:00 Laatste update: 15:00
7

Ook op Speeldag 7 van de Play-Offs was er weer heel wat te zien op de Belgische velden. KRC Genk stal de show, terwijl Anderlecht zich nog eens in positieve zin liet opmerken. In Play-Off 2 waren er dan weer meerdere spelers goed op schot. 

In doel kiezen voor STVV-sluitpost Lucas Pirard. Al na 4 minuten ging hij in de fout bij de 1-0 van Charleroi, maar daarna herstelde Pirard zich geweldig. Save na save stelde hij de beslissing uit. Pas in de slotfase moest de 24-jarige goalie zich gewonnen geven voor de 2-0. Zijn rol bij de 1-0 waren we toen allang vergeten.

Stevige kerels
De vier verdedigers in deze VP 11 van de Week stapten met een zege van het veld. Joakim Maehle kwam vrijdag als eerste in actie en de Deen van Genk denderde als vanouds langs de rechterflank. Maehle scoorde niet tijdens de imponerende 4-0 van Genk, maar was wel de aanleiding voor de penalty bij de 1-0.

Anderlecht kon eindelijk eens winnen in Play-Off 1. En dat nota bene met tien man. Paars-wit hield zich buiten de goal van Carcela tachtig minuten lang soeverein staande tegen een zwak Standard. Kara Mbodji stond op en heerste in de lucht. Wie bij Anderlecht ook een ijzersterke indruk maakte was Elias Cobbaut. Hij was het toonbeeld van de strijdlust. Gaf 78 minuten alles en ging toen met een staande ovatie van het veld. Fred Rutten zag Cobbaut niet staan, maar dankzij Karim Belhocine is Cobbaut weer in the picture.

Wie ook een kans met beide handen aangreep was Moeskroen-jongeling Rijad Sadiku. Zestien maanden nadat Sadiku werd overgenomen van FK Sarajevo, mocht de Bosnische jeugdinternational eindelijk zijn debuut maken en de 19-jarige centrumverdediger deed met verve. We gaan hem zeker vaker zien bij Moeskroen.

Scorende middenvelders
Het zijn de topclubs die de middenvelders leveren. Zondag gooide Yari Verschaeren met zijn acties en initiatief weer hoge ogen bij Anderlecht. Knap hoe hij in donkere tijden steevast een lichtpunt blijft. Hoewel hij de bal met de hand raakte, wist hij zeer vakkundig de 1-0 te maken.

Ruslan Malinovskyi bleef eveneens zeer koel toen hij bij Racing Genk versus Antwerp vanaf elf meter aan mocht leggen. Malinovskyi faalde andermaal niet en zette Genk op koers richting de ruime zege. Het optreden van de Oekraïense spelmaker is des te knapper als je beseft dat hij met griep kampte en uren voor de wedstrijd zelfs nog koorts had.

Mats Rits maakte het trio compleet. Rits maakte bij KAA Gent – Club Brugge het enige doelpunt dat niet werd afgekeurd door de VAR. De matchwinner verdiende ook met zijn werkkracht voor de tweede week op rij een plaats in dit elftal.

Zeven goals
De voorhoede van speeldag 7 was in totaal goed voor evenveel treffers. Euloge Placca was met een hattrick het absolute goudhaantje. Placca hielp Beerschot-Wilrijk eigenhandig aan een 3-2 zege op Westerlo. Placca kende mede door een langdurige enkelblessure een moeilijk seizoen, maar toonde zaterdag nog eens zijn kwaliteiten. Felipe Avenatti doet dat al tijdens de volledige Play-Off 2 en met zijn zesde en zevende treffer hield hij KV Kortrijk op kop in Poule B.

In de andere poule kon rode lantaarn KAS Eupen dankzij Yuta Toyokawa de tweede achtereenvolgende zege boeken. De Japanner stond sinds 16 februari droog, maar kon tegen KV Oostende (3-2) toch nog eens belangrijk zijn voor de club uit de Oostkantons.