OFFICIEEL: Bekerwinnaar KV Mechelen zet de toon met contract voor twee talenten

OFFICIEEL: Bekerwinnaar KV Mechelen zet de toon met contract voor twee talenten

02-05-2019 18:25 Laatste update: 19:03

1 mei 2019 werd voor KV Mechelen een onvergetelijke dag. De kampioen uit de Eerste Klasse B veroverde de Beker van België ten koste van favoriet KAA Gent: 2-1. Hoewel de toekomst van de bekerwinnaar ongewis is, weet KVM wel zeker dat Lars Coveliers en Arno Van Keilegom er deel van gaan uitmaken.

Coveliers (18) en Van Keilegom (19) tekenden donderdag hun contract. In beide gevallen gaat het om een contract voor twee seizoenen, met een optie op een bijkomend jaar. De twee middenvelders waren eerder actief in de jeugdopleiding van Anderlecht. Coveliers maakte in 2016 de overstap vanuit Brussel, Van Keilegom volgde een zomer later.

KV Mechelen kondigt aan dat Coveliers en Van Keilegom onder een nieuw beleidsplan vallen. 'De contracten voor de twee jeugdspelers kaderen in een breder project van high potentials. Daarbij wil de club talentvolle 16- tot 18-jarigen uitgebreider begeleiden en vormen. Het doel is de doorstroming van de jeugd naar de A-kern vergemakkelijken', klinkt het op de website van Malinwa.

Mechelen sluit het communiqué af met de vermelding dat de twee talenten de voorbereiding starten bij de A-kern.