Van Beste Scheidsrechter tot Speler van het Jaar in 1B: alle nominaties op een rij

Van Beste Scheidsrechter tot Speler van het Jaar in 1B: alle nominaties op een rij

29-04-2019 16:46 Laatste update: 16:50
16

Alle nominaties voor het Gala van de Pro League zijn bekendgemaakt. De belangrijkse prijs is die voor Profvoetballer van het Jaar.

Ruslan Malinovskyi, Alejandro Pozuelo en Hans Vanaken strijden om Profvoetballer van het Jaar. Het drietal was belangrijk voor hun club en het is dan ook geen verrassing dat zij genomineerd zijn.

Niet geheel verrassend zijn twee spelers van Union en één speler van promovendus KV Mechelen genomineerd voor Speler van het Jaar in 1B. Nikola Storm van KV Mechelen en Percy Tau en Faiz Selemani zijn de kanshebbers voor Speler van het Jaar in 1B.

Ook de namen van de Scheidsrechter van het Jaar bekendgemaakt. Erik Lambrechts, Bram Van Driessche en Lawrence Visser strijden om de award.

Verder maken Antwerp, Genk en Oud-Heverlee Leuven kans op Greenkeeper of the Year (Beste Grasmat) en strijden Genk, Club Brugge, KAA Gent en OHL voor Club van het Jaar.

Coach van het Jaar gaat tussen Laszlo Bölöni, Philippe Clement en Ivan Leko. De genomineerden voor Rookie of the Year zijn Yari Verschaeren, Sander Berge en Zinho Vanheusden.