Alles valt in de plooi bij koploper Genk: Dame Fortuna woont in Limburg

Alles valt in de plooi bij koploper Genk: "Dame Fortuna woont in Limburg"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 22:20di 23-04-2019 om 22:20

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 22:43di 23-04-2019 om 22:43

Na het puntenverlies van Club Brugge bij Royal Antwerp FC (0-0) lijkt KRC Genk meer dan ooit op weg naar de landstitel. Met nog vijf speeldagen voor de boeg heeft het een bonus van zes punten op Club. Tom Boudeweel ziet het uiteindelijk ook wel goed komen.

"Racing Genk lijkt het momentum mee te hebben", beseft de journalist van Sporza. "Daarom denk ik ook dat het team van Clement de titel pakt. Door de heisa van Pozuelo had Genk het moeilijk. Het begon de Play-Offs met een zege tegen Anderlecht (3-0), maar dat was niet echt een waardemeter. Daarna volgde en nederlaag in Antwerpen (1-0)."

Enkele beslissingen vielen ook in het voordeel van Genk, merkt Boudeweel op. "Tegen Gent (2-1) had Genk een puntendeling verdiend, maar dankzij het penaltyverhaal en hands werd het een zege. En tegen Brugge was er die penalty die er achteraf geen was. Genk speelt deze Play-Offs ook zonder geschorsten of geblesseerden. Dame Fortuna woont dus in Limburg", concludeert de radioman.

Wie Pozuelo?
Over Alejandro Pozuelo wordt al lang niet meer gesproken in de mijnstad. "Het vertrek van Pozuelo is ondertussen verteerd", beaamt Boudeweel. "Vrijdag bewees Genk dat de overwinning tegen Club geen lucky shot was. Er zit meer evenwicht in de ploeg, de pionnen staan goed en de wil om te werken voor mekaar is er. Ik denk niet dat ze het nog gaan weggeven. Het geloof is gegroeid in Genk, de focus is er."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws