Union wint het prestigeduel op het veld van KV Kortrijk

Union wint het prestigeduel op het veld van KV Kortrijk

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 22:03za 13-04-2019 om 22:03

Laatste update: zaterdag 13 april 2019 om 22:14za 13-04-2019 om 22:14

In Play-Off 2B heeft KV Kortrijk een slechte zaak gedaan. Op eigen bodem verloor het met 0-1 van Union. De club uit Brussel staat nu alleen aan de leiding, maar wegens het gebrek aan een Europese licentie is het daar weinig mee. 

Met KV Kortrijk en Union stonden de nummer twee en één tegen elkaar in Play-Off 2B. De fans in het Guldensporenstadion bleven lang op hun honger zitten. In de eerste twintig minuten mikte Stojanovic hoog over. Voor Kortrijk lieten Avenatti en Lepoint voor de pauze de andere twee kansjes liggen. Aan de andere kant stond ook het kanon van Gérard niet op scherp.

Het magere beestje kreeg in de tweede pauze ook geen eten. De 0-1 viel dan ook uit de lucht. Selemani maakte zijn zesde treffer van de Play-Offs. Tau kon daarna de match beslissen, maar liet dat na. Invaller Ezekiel liet op zijn beurt dan weer de 1-1 liggen. Ondanks zes extra minuten veranderde er niets aan de stand.

Union prijkt nu met twaalf op twaalf. De match tegen de winnaar van de andere groep mag Union niet spelen. De nummer twee neemt dat ticket van Union over. Dat is nog altijd KV Kortrijk, maar Cercle Brugge - dat zaterdag won van Waasland-Beveren - nadert tot op twee punten van KVK. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws