Gemiste, gewisselde strafschop en rode kaarten breken Waasland-Beveren zuur op

13-04-2019 21:58 Laatste update: 22:10
1

Cercle Brugge mag blijven dromen van de eerste plaats in de groep. Zaterdag was het thuis te sterk voor Waasland-Beveren met 3-2. De avond van de Bruggelingen begon nochtans slechts, maar na een vreemde strafschop en twee rode kaarten voor de bezoekers kon Cercle Brugge toch het verschil maken.

Na twee minuten opende Aleksandar Boljevic – die zijn honderdste match voor de Waaslanders speelde – voor de bezoekers de score. Waasland-Beveren mistte daarna twee goede kansen en kreeg via Serge Gakpé na een kwartier spelen het deksel op de neus. In de eerste helft kregen beide club nog goede kansen, maar voor een goaltje moesten we wachten tot na de koffie. Maximiliano Caufriez maakte een strafschopovertreding en Gianni Bruno knalde Cercle Brugge op 2-1.

Na 66 minuten leek Cercle Brugge een tweede strafschop te krijgen, maar dat was zonder de VAR. De man in het busje greep in. Frederik Geldhof bekeek de beelden en gaf een strafschop aan … Waasland-Beveren. Er was immers eerst een fout aan de andere kant gebeurt. Boljevic kreeg de kans op de gelijkmaker, maar trapte zijn penalty tegen de lat. Uitstel was geen afstel voor de bezoekers. Even na bizarre fase in het Jan Breydelstadion kopte KAA Gent-huurling Franko Andrijaševic dan toch de 2-2 tegen de netten.

Maar een punt leverde de goal van Andrijaševic niet op. Waasland-Beveren gaf het immers nog weg. Eerst liep jubelaris Boljevic tegen zijn tweede gele kaart van de match aan. Daarna volgde Maximiliano Caufriez zijn voorbeeld. Met elf tegen negen trok Cercle Brugge het laken naar zich toe. Vlak voor het einde scoorde Nabil Alioui de 3-2.