Belgische topclub geeft toe: We hebben contact gehad met Mazzu

Belgische topclub geeft toe: "We hebben contact gehad met Mazzu"

03-04-2019 08:31 Laatste update: 08:31
10

Na enkele weken nam KAA Gent begin dit seizoen afscheid van Yves Vanderhaeghe. Jess Thorup werd zijn vervanger, maar de Buffalo’s dachten ook aan Charleroi-trainer Felice Mazzu. Dat vertelt voorzitter Ivan De Witte.

Tegenover L'Avenir vertelt De Witte over de Gentse interesse in Mazzu. "Toen we aan een trainerswissel dachten, hebben we contact gehad met Mazzu. Maar we besloten om een bevriende club niet te bruskeren. Mehdi Bayat nam toen contact op met Michel Louwagie om te vragen de contacten te stoppen."

Toekomst met Thorup
Thorup bracht Gent weer op de rails en de Deen loodste zijn team alsnog naar Play-Off 1. "Of hij volgend jaar nog onze coach is? Ja. We gaan met hem misschien een project aan gaan van twee à drie jaar", is De Witte klaar en duidelijk.

In 2015 werd Gent kampioen. Dat kunststukje wil voorzitter De Witte graag nog eens overdoen. "Het doel is om uiteindelijk voor de titel te spelen. Niet volgend jaar, maar waarom niet het seizoen nadien? Hij is aan iets aan het bouwen, heeft een goede band met de groep en hanteert een speelstijl die ons aanstaat."