Vanhaezebrouck laat weer van zich horen en pakt Anderlecht meteen aan

Vanhaezebrouck laat weer van zich horen en pakt Anderlecht meteen aan

01-04-2019 18:37
38

Hein Vanhaezebrouck is terug van weggeweest. Vier maanden na zijn ontslag bij RSC Anderlecht laat de trainer weer van zich horen. Hij spaart Anderlecht meteen niet.

In zijn eerste interview met Het Laatste Nieuws spreekt hij meteen zijn ontgoocheling uit over Anderlecht. "In tegenstelling tot wat zij telkens weer laten uitschijnen, ben ik nog steeds niet volledig uitbetaald", klinkt het.

"Ze geven de licentiecommissie bovendien foute informatie door te stellen dat de club na het ontslag een onderlinge overeenkomst bereikte, maar dat is gelogen. Anderlecht tracht alles voor zich uit te schuiven, ondanks tientallen aanmaningen van mijn advocaat. Is dat dan de zogezegde ‘grootste club van het land", vraagt Vanhaezebrouck zich af.

Onmin met Coucke
Het was al langer bekend dat Vanhaezebrouck en Coucke geen al te beste vrienden waren. Vanhaezebrouck deelt ook deels mee waarom. "Hij was kwaad dat Musona niet speelde en dat Bakkali zo weinig kansen kreeg", vertelt de trainer. "Ik besef dat ik met een bluts en een buil uit het avontuur van Anderlecht ben gestapt. Maar anderzijds stel ik mezelf ook de vraag: ‘Was Anderlecht nog wel Anderlecht?'"

Een nieuwe job staat hem nog niet te wachten. Hij sprak namelijk nog niet met andere clubs. Hij sluit alvast niets uit. Ook België niet. "Ik wil ergens werken waar ik kan spelen voor de prijzen. En waar een stabiel klimaat heerst", besluit hij.