Defour open over zijn vertrek bij Anderlecht: ''Ik werd als zondenbok aanzien''

Defour open over zijn vertrek bij Anderlecht: ''Ik werd als zondenbok aanzien''

31-03-2019 09:20
1

Anderlecht zorgde in de zomer van 2014 voor een veelbesproken transfer door Steven Defour terug naar de Jupiler Pro League. De samenwerking bleef slechts beperkt tot twee seizoenen. Dat had vooral te maken met de slechte relatie tussen Defour en de Anderlecht-fans.

Defour is tegenover De Kantine openhartig over die ongelukkige periode. "Anderlecht was kampioen geworden en ik werd als de grote man aangetrokken. Einde seizoen: Anderlecht derde. Ik werd overal als de zondebok aanzien: 'Defour is het probleem' en dat bleef maar duren. Wekenlang."

Toenmalig trainer Besnik Hasi wist Defour toch gemotiveerd te houden. "Hasi zei toen: 'Trek het je niet aan en focus u op een goede voorbereiding'. Dat seizoen kende ik persoonlijk geen onaardig jaar, maar Anderlecht werd weer geen kampioen. Ik kreeg toen door de eigen fans bier naar mijn hoofd gegooid…'', aldus Defour.

Dat was de druppel. Defour kon echter ook rekenen op begrip vanuit de club. ''Herman Van Holsbeeck zei nadien ook: 'Steven, ik begrijp als je wil vertrekken'. Toen heb ik zelf ook gezegd van, het is beter zo." Defour trok naar het Engelse Burnley, waar hij nu nog een contract heeft tot medio 2020.