De Vlieger voorspelt titelstrijd: 'Genk de favoriet, belooft spannend te worden'

De Vlieger voorspelt titelstrijd: 'Genk de favoriet, belooft spannend te worden'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 08:46zo 24-03-2019 om 08:46

Na de interlandbreak kunnen de Play-Offs eindelijk beginnen. Daarin wordt beslist wie de titel wint. Voor heel wat mensen is KRC Genk de grote favoriet. Ook voor Geert De Vlieger, al gelooft hij dat het nog spannend zal worden.

Genk gaat de Play-Offs ook in zonder sterkhouder Alejandro Pozuelo. Dat dreigt een groot gemis te gaan worden. "Het zal nog moeten blijken of ze verzwakt zijn na het vertrek van Pozuelo. Het is al vaker gebleken dat de beste in de reguliere competitie ook tijdens de Play-Offs bij de betere hoort. Ik zie Genk daar ook wel toe in staat", zegt De Vlieger.

Hij ziet nog heel wat goede spelers bij Genk. "Ondanks het verlies van Pozuelo hebben ze de laatste match op Zulte Waregem toch laten zien dat er andere jongens kunnen staan: Malinovskyi bijvoorbeeld, of een Ito die plots boven water komt", klinkt het in De Zondag.

Genk is voor De Vlieger dan ook de grote favoriet. "Ze zijn gewapend om kampioen te worden, hoor. Ik heb er vertrouwen in. Voor mij blijven zij toch de favoriet om het kampioenschap te winnen, al is Pozuelo natuurlijk wel een groot verlies", aldus De Vlieger.

Andere teams
Er zijn uiteraard nog vijf andere teams die kans maken op de titel. "Club Brugge is de grootste uitdager, maar het belooft in ieder geval spannend te worden. De verschillen zijn niet groot. Anderlecht en Standard zijn het bovendien gewoon om Play-Off 1 te spelen en weten wat er nodig is om in de Play-Offs te presteren", analyseert De Vlieger.

"De Buffalo's zitten op hun beurt in de bekerfinale en zijn verlost van de stress om in de top zes te geraken. De druk die er huizenhoog was, is weg. Wie weet wat er voor hen mogelijk is", geeft De Vlieger Gent nog niet op.

Antwerp geeft hij minder kans, al beseft hij dat er nog veel kan gebeuren. "Antwerp is voor mij de scherprechter in ht hele verhaal. Hun vorm de laatste weken was niet meer zo goed, maar we weten dat Bölöni altijd met een plannetje kan afkomen", besluit De Vlieger.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws