Blunder kost Courtois krediet: Binnen kortste keren opgepikt door Spaanse media

Blunder kost Courtois krediet: "Binnen kortste keren opgepikt door Spaanse media"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 18:50vr 22-03-2019 om 18:50

Na de eenvoudige 3-1-zege van de Rode Duivels tegen Rusland gaat voornamelijk de blunder van Thibaut Courtois over de tongen. Door een mislukte dribbel gaf de doelman een tegendoelpunt weg. Peter Vandenbempt wikt en weegt de gevolgen.

"Courtois maakte bij de Russische gelijkmaker een schoonheidsfoutje", analyseert Vandenbempt voor Sporza. "Dat zijn we niet van hem gewend. In normale omstandigheden waren we dat nu al vergeten, want dat had verder ook geen belang, maar het zijn momenteel geen normale omstandigheden voor een van de beste doelmannen ter wereld. Niemand in België die Courtois nu plots in vraag gaat stellen."

"Hij is reuzebelangrijk en heeft gigantische verdiensten in het prachtige parcours dat de Belgen de voorbije jaren afgelegd hebben, maar er is natuurlijk wel zijn situatie bij Real Madrid die toch een beetje precair is. Zijn fout van gisteren is binnen de kortste keren opgepikt door Spaanse websites. Ze gaan ermee aan de haal, omdat ze Courtois op een of andere manier in het vizier hebben. Hij is - vind ik - het slachtoffer van de situatie bij Real Madrid." 

Aura kwijt
"Ik vond hem in de periode dat Real Madrid het al heel slecht deed een van de allerbesten, met heel veel goeie reddingen", nuanceert Vandenbempt de mindere vorm van Courtois. "Maar er kwamen toch altijd tegendoelpunten, omdat je nu eenmaal niet alles kunt tegenhouden. Dat gaat dan toch wegen op een doelman, want je bent je onoverwinnelijkheid kwijt. Coutois koketteert graag met zijn clean sheets en dat komt er maar moeilijk van, dus komt deze flater in deze omstandigheden bijzonder ongelegen."

Lees ook: "Ik zie me nog steeds als één van de besten van de wereld, ondanks Spaanse pers"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws