'Dortmund op jacht: Leverkusen moet vrezen voor vertrek van sterspeler'

'Dortmund op jacht: Leverkusen moet vrezen voor vertrek van sterspeler'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 19:45wo 13-03-2019 om 19:45

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 19:55wo 13-03-2019 om 19:55

Peter Bosz lijkt steeds meer te moeten vrezen voor een vertrek van sterspeler Julian Brandt bij Bayer Leverkusen. Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund lucht gekregen van zijn spotgoedkope transferclausule.

Volgens BILD en Ruhr Nachrichten is Dortmund zeer geïnteresseerd in de diensten van Brandt, die onder Bosz een sleutelrol vertolkt bij de Werkself. De 22-jarige aanvallende middenvelder was afgelopen weekend nog met twee assists belangrijk tijdens de 2-3 zege bij Hannover 96. In totaal staat de teller dit Bundesliga-seizoen op vier goals en negen assists.

Dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Brandt zou op het lijstje staan bij Bayern, maar ook Dortmund hoopt dus te profiteren van zijn transferclausule van 25 miljoen euro. Zeker als Leverkusen zich niet weet te plaatsen voor Europees voetbal, is het aannemelijk dat de Duitse international openstaat voor een vertrek. De equipe van Bosz staat momenteel zesde.

Overigens heeft Dortmund ook het oog laten vallen op verdediger Niklas Stark van Hertha BSC, meldt BILD. Hij kan net als Brandt voor zo'n 25 miljoen worden overgenomen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws